Winterbanden kopen – ga voor goed advies
Natuurlijk kunt u voordat u winterbanden gaat kopen eerst allerlei testen lezen, maar toch gaat er niets boven een goed advies van iemand die uw auto en omstandigheden kent. Wij als Autobedrijf Carteam Onwezen weten wat de beste band is die bij u past. Wij kennen de bandenmarkt als geen ander. Zijn altijd voordelig en hebben oog voor uw veiligheid.
Als u winterbanden gaat kopen, waar laat u dan uw zomerbanden? Die kunt u veilig en onder geconditioneerde omstandigheden laten opslaan.

Waarom winterbanden kopen?
Bij lage temperaturen wordt rubber hard en onelastisch. Daarom maken bandenfabrikanten twee verschillende type banden: de winterband voor lage temperaturen en de zomerband voor hoge temperaturen. Winterbanden zijn echte specialisten geworden voor winterse omstandigheden. Ze zijn gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden en hebben een grote hoeveelheid lamellen in het profiel, waarmee ze de sneeuw als het ware kunnen vastpakken. Dat geeft veel meer grip. Veilig rijden op sneeuw en ijs is dan ook de belangrijkste reden om winterbanden te kopen.

Elke dag de weg op? Autobedrijf Carteam Onwezen adviseert winterbanden
Wij adviseren winterbanden voor automobilisten die iedere dag op hun auto moeten kunnen vertrouwen. Ook wie met de auto op wintersport gaat doet er verstandig aan om winterbanden te kopen. Met zomerbanden is op sneeuw en ijs niet veilig te rijden. Wij als Autobedrijf Carteam Onwezen raden het daarom af om met een auto met zomerbanden de weg op te gaan op dagen dat er sneeuw of ijs ligt, of verwacht wordt.