Top 5 vakantie autopech

//Top 5 vakantie autopech

Top 5 vakantie autopech

Deze zomer gaan weer miljoenen Nederlanders op vakantie en een groot deel daarvan pakt de auto om de zon op te zoeken. De grootste ergernis die ons kan overkomen is pech onderweg. U kunt het niet altijd voorkomen, maar er zijn wel dingen die u kunt doen om het risico te beperken en die dingen hebben we voor de 5 meest voorkomende pechgevallen op een rijtje gezet.

1. Een lege accu
Een accu blijft een kwetsbaar onderdeel van iedere auto. In de winter komen soms strenge temperaturen voor waar de accu gevoelig voor is en daar is niets aan te veranderen. Het kan dus gebeuren dat de accu in een mindere staat is dan voor de winter en daar kun je helaas tijdens de vakantie mee worden geconfronteerd.
Wat kunt u doen? Laat voor de vakantie de accu nakijken om zeker te weten dat hier niets mee aan de hand is, en vergeet de startkabels niet!

2. De dynamo
Als een dynamo niet meer goed werkt, kan de accu niet worden opgeladen. Een rood (knipperend) lampje geeft aan dat dit geval is, zorg dan dat u de motor niet uit zet voordat u op een veilige plek bent.
Wat kunt u doen? Terplekke helaas niet zoveel en veel garages hebben niet alle soorten dynamo’s op voorraad. Een grote beurt voor de zomer zou problemen moeten uitsluiten.

3. Versnellingsbak
Zeker als u de bergen ingaat, heeft de versnellingsbak nogal te lijden. Net als bij een dynamo is het een onderdeel dat zorgt voor veel pechgevallen.
Wat kunt u doen? Als u voor de vakantie al merkt dat het schakelen niet zo soepel gaat, laat de auto dan nakijken. En ook hier is een grote beurt een goede manier om problemen te voorkomen..

4. Koelproblemen
Als u naar een warmer land gaat dan heeft de auto meer capaciteit nodig op het gebied van koeling. Om problemen te voorkomen, moet dit dus goed in orde zijn.
Wat kunt u doen? Laat de auto een tijdje stationair draaien en let op of de ventilator aan gaat, deze maakt het geluid van een stofzuiger. Check ook even het peil van de koelvloeistof.

5. Sleutel kwijt
Ook in de top 5 van pechgevallen: de sleutel die kwijt is of die in de auto ligt. Een vervelende reden om in een vreemd land met ‘pech’ te staan.
Wat kunt u doen? Zorg ervoor dat u altijd een reservesleutel bij u heeft en deze op een handige plek bewaart. Bijvoorbeeld in een vest of jack dat u altijd aan hebt.

Als klant van Carteam staat u met pech nooit lang stil. Dat komt door onze goede mobiliteitsservice!

Carteam pechhulp
2017-08-25T09:30:54+00:00
error: Beschermde content!